Projects

Proiecte:

Project name: Autonomous and sustainable system for nitrites / nitrates and heavy metals monitoring in natural water sources – WaterSafe   2016-2018

The project proposes to develop a new energy autonomous system based on micro (photo)electrochemical sensors and ultra-thin solar cells (UTSC), for detection of different ionic species in natural water sources. It focuses on three directions: new materials with high efficiency in solar energy harvesting and fabrication of small UTSC together with the power stabilizing device able to supply the needed voltage to the sensors and electronics module; new microsensors and materials for detection of nitrites/nitrates and heavy metals in water; low cost autonomous energy system integration and fabrication.

Director de proiect: Dr. Mariuca Gartner ICF Bucuresti

Durata proiectului: 36 Luni
Valoarea totala a contractului: 1.181.250 lei
Sursa 1- de la bugetul de stat: 1.125.000 lei
Sursa 2 – din alte surse (cofinantare): 56.250 lei

Consortium:

Coordonator ICF Bucuresti,

Parteneri:

  • IMT Bucuresti,
  • NANOM-MEMS srl, Rasnov Romania
  • Institute for Technical Physics and Materials Science, Centre for Energy Research,
  • Hungarian Academy of Sciences (MFA)
  • University of Panonia, Ungaria

Proiect:  Generator eficient de energie pentru retele de senzori greu accesibili si dispositive de putere scazuta pentru aplicatii spatiale – PiezoHarv

ROSA STAR nr 164/20.07.2017

Director de proiect: dr. ing. Carmen Moldovan

Durata proiectului: 24 luni
Valoarea totala a contractului: 732.930 lei
Sursa 1- de la bugetul de stat: 693.898 lei
Sursa 2 – din alte surse (cofinantare): 39.032 lei

Consortium:

Coordonator: IMT Bucuresti

Parteneri :

  • ICF Bucuresti
  • NANOM- MEMS srl Rasnov,
  • ITA Bucuresti

Proiectul isi propune sa dezvolte un nou generator piezoelectric bazat pe un dispozitiv MEMS si materiale piezoelectrice impreuna cu un modul de stocare si circuit de putere.

Se concentrează asupra tehnicilor de recoltare a energiei electrice la scară redusă (5-120μW) pentru funcționarea autonomă a sistemelor de monitorizare a sănătății și utilizării aeronavelor (HUMS). HUMS se foloseste la helicoptere si unele se fixeaza in aripile aparatului pentru monitorizarea componentelor si sistemelor pentru pentru a asigura o întreținere eficientă și a reduce accidentele.

Dezvoltarea soluțiilor pentru combinații de energie piezoelectrică pentru dispozitive electronice și senzori de putere redusă va oferi o soluție de detectare fără fir self powered. Aceste sisteme pot fi alimentate de vibrațiile prezente în aeronavă, care pot fi destul de importante în funcție de locație. Recoltarea va cuprinde un dispozitiv MEMS bazat pe 16 până la 24 de celule, fiecare celulă realizată din console de micrometrie 2×3 care funcționează pe 3 frecvențe de vibrație de bază întâlnite pe elicoptere. Cantilerele piezoelectrice vor fi realizate pe substrat de siliciu acoperit cu un film gros piezoelectric (PZT-5H, PZT-5A și PMN-PZT)) și vor fi conectate împreună pentru creșterea densității de putere. Rezultate așteptate: noua tehnologie și demonstrator al unei combine piezoelectrice MEMS pentru utilizarea pe un sistem de monitorizare a sănătății și a utilizării aeronavei.

Proiect : Sursa hibrida de putere pentru pseudosateliti -HYPOPS

ROSA STAR 155/ 20.07.2017

Director de proiect: dr. Jenica Corcau

Durata proiectului: 24 luni
Valoarea totala a contractului: 594.769 lei
Sursa 1- de la bugetul de stat: 520.423 lei
Sursa 2 – din alte surse (cofinantare): 74.346 lei

Consortium:

Coordonator : Universitatea Craiova

Parteneri:

  • ICSI Rm. Valcea
  • NANOM-MEMS srl

Proiectul propune dezvoltarea de studii privind sursele hibride de putere bazate pe pile de combustie, celule fotovoltaice de noua generatie, de eficienta ridicata si baterii de mici dimensiuni destinata utilizarii pe pseudo-sateliti. Studiile se vor concretiza in realizarea unui model experimental al sursei hibride de putere care sa indeplineasca cerintele utilizarii pe pseudo-sateliti de mare altitudine (HAPS). Se urmareste dezvolatrea de noi celule fotovoltaice de tip filiform, multijonctiune care sunt o noutate pe plan mondial si sunt susceptibile de a obtine un randament ridicat in conditiile utilizarii pe HAPS.  Alte directii de cercetare vizeaza integrarea pilelor de combustie regenerative la bordul HAPS si dezvolatrea de noi solutii tehnice pentru sistemele de conversie si power management.

Proiect:  Materiale multifuncționale inteligente pentru aplicații de înaltă tehnologie (MATI2IT)” (cod MySMIS 105726)

Parteneriate pentru transfer de cunoștințe

Contract subsidiar

Valoarea totala a contractului: 1.806.670 lei
Sursa 1- de la bugetul de stat: 1.799.678 lei
Sursa 2 – din alte surse (cofinantare):  lei

Realizarea de prototipuri de senzori catalitici (pelistori) 2D (tehnologie planara) si 3D (tehnologie bazata pe fir de platina) cu consum redus de putere electrica si sensibilitate mare pe baza optimizarilor de material senzitiv catalytic si de proiectare de transfer termic.

PROIECT: „Valorificarea unor noi tinte terapeutice in boala Alzheimer si patologii neurodegenerative asociate ”

Proiect Eureka nr. 63/ 2018

Director de proiect: dr. Marin Gheorghe

Durata proiectului: 36 luni
Valoarea totala a contractului:  1.824.345,00 lei
Sursa 1- de la bugetul de stat: 1.108.800,00 lei
Sursa 2 – din alte surse (cofinantare):  715.545,00 lei

Consortium:

Partener Ungaria: Pharmacoidea Ltd. Szeged Ungaria

Coordonator Romania: NANOM-MEMS srl Rasnov, Romania

Partener Romania: Institutul de biochimie Bucuresti

Se urmareste:

Dezvoltarea unui model functional de sistem microfluidic pentru analiza agregarii proteinelor .

Extractii cu lichide supercritice de substante active.

Dezvoltarea unui model functional de pilula cu eliberare controlata de substanta active.

PROIECT COST: COST provides networking opportunities for researchers and innovators in order to strengthen Europe’s capacity to address scientific, technological and societal challenges.

Actiune COST CA17140 – Cancer nanomedicine – from the bench to the bedside

The main aim and objective of the Action is to develop nanosystems carrying anticancer drugs from their initial design, pre-clinical testing of efficacy, pharmacokinetics and toxicity to the preparation of protocols needed for the first phase of their clinical studies